2014 Sri Lanka

2014 Sri Lanka

Inleiding

Reisverslag

Foto en Video

Samenvatting

Samenvatting organisatie

Anders reizen was voor ons de eerste ervaring met individueel reizen met chauffeur, vroeger meestal,georganiseerde groepsreizen of 100% eigen reizen.

Globaal gezien een positieve ervaring, Gids/chauffeur is aangenaam, en probeert alles te regelen indien nodig.Het tijdschema is eveneens goed.

In … Wordt er geen bezoek gebracht aan een scampi's kweekerij want het is off seizoen. Dus best ook niet vermelden in de samenvatting

Van Anupuradhura naar polonurawa is er eigenlijk een vrije middag maar dit isopgevangen door de chauffeur met een bezoek aan een olifantenrit met bezoek aan lokale bevolking (wel 100 euro voor 2)

In Kandy wordt de 3 tempeltoer per tuk tuk gedaan. De tuktuk dient eigenlijk alleen maar voor het vervoer van en naar. De rest van de 8-10km toer is wel te voet. Beter is om dit te vermelden zodat je je kan voorbereiden qua schoeisel, kledij,…

Vanuit Kandy naar nuwara kan de timing beter. In het programma is er geen tijd voorzien voor de tempel van de tand en eigenlijk is er tijd voldoende.

Ook is de vermelding van het olifantenweeshuis misleidend, het ligt immers 40km uit de richt.

Beter zou zijn om te vertrekken rond de middag en dan door te rijden tot nuwara. De volgende dag is er immers een wandeling vanaf 5uur. Rond de middag ben je je immers terug en dan zou een bezoek aan een theefabriek er perfect bij passen.

Nuwaru met een vrije namiddag en een vrije voormiddag de dag erop is veel te lang, het dorp is immers niet om 2 dagen door te lopen.

De treinrit naar Ella is best wel mooi en zeker aan te raden, ook het uitzicht vanuit little adams peak en vanuit het hotel is chique.

Tissamaharama zelf is zoals gewoonlijk maar gewoontjes maar het hotel, maakt veel goed. Door de extreme droogte is spijtig genoeg het bekende nationale park Yala gesloten en wordt er een alternatief geregeld.

De laatste dag is dan vooral de verbinding naar het strand, voorzien van enkele kleine stops, dus goed geregeld.

Al bij al is dit een goede reis. Veel afwisseling met een vrij rustig schema. Je hebt voldoende vrije tijd. In het begin iets intenser en op het einde rustig.Samenvatting hotels

Gin oya : zeer toffe locatie en luxe en tof om bij Belgen te logeren. Ideaal om de vakantie mee te beginnen. Eten is lekker en er wordt 's avonds een menu voorzien. 's middags kan je enkele kleine snacks bestellen. WiFi werkt ook vlot, in de omgeving is niets maar dat is eigenlijk niet nodig, tuktuk naar centrum kan maar je kan beter de kano nemen en de omgeving eens verkennen.

Anuradhapura

Hotel is gelegen op enkele km afstand van de stad dus avondalternatieven zijner eigenlijk niet. Er wordt steeds een buffet voorzien, ruime keuze en een zeer groot zwembad, WiFi werkt beperkt in de bar. Kamers zijn zeer ruim en voorzien van alle comfort.

polunarawa

Hotel is eveneens buiten de stad gelegen dus geen alternatieven mogelijk maar vermits het ½ pension is overal is dit ook niet nodig. Pracht uitzicht over het meer. Een van de beste uitzichten van de vakantie. WiFi werkt zeer vlot.

kandy sharon inn

Hotel ziet er verwaarloosd uit op het eerste gezicht maar heeft eigenlijk alles, airco, terras, en na verloop van een korte tijd ook,zeer kordate maar vriendelijk personeel. Ligt iets buiten het stad maar is geen probleem. 

Eten en het lekkerste van de ganse vakantie. WiFi werkt beperkt. Idee van 4 sterren,,praktijk van een gemiddeld hotel, het eten maakt echter alles goed.

nuwaru elia

Hotel in oud Engelse stijl, tof maar toch niet zo handig, bar pas open om 18u en Chinees eten. Bar is wel de moeite maar wordt bijna niet gebruikt. WiFi werkt ofwel zeer vlot,,ofwel niet.

Ella

Hotel is goed gelegen, een prachtig uitzicht maar een iets te eenvoudig hotel, de hygiene leek ons zo maar beperkt.

Ook zat het restaurant 's Avonds vol vliegende insecten maar dat zou toeval geweest zijn! 's Morgens waren ze vergeten dat er 12 gasten zaten. Geen brood en sommigen moesten meer dan een uur wachten. Voor een toast en een banaan. WiFi werkt vlot

tissamaharama

Zeer goed hotel, nieuw, luxueus, je vergeet direct het vorige. Lekker westers eten (leuke afwisseling ) en een tof zwembad. Een aanrader.

Ontbijt is zelfs voor enkele gasten zeer uitgebreid.

WiFi werkt logischerwijze ook zeer goed.

Hikkaduwa sun beach

Eigenlijk slecht, de site ziet er geweldig uit. De beoordelingen ook maar bij aankomst kom je door een donkere gang aan de zee uit, zeker en vast niet de juiste binnenkomer.

De bar ziet er onderkomen uit. Overal een betonnen vloer.

Bij het naar de kamers gaan wordt het alleen nog maar erger. De traphalte lijkt oud en verlaten. De kamer wordt dan nog erger, de klink en nummerplaatje van de kamer lijken al in maanden niet proper gemaakt.

De geur is ronduit slecht en geen stoelen op het weeral betonnen terras. De lakens lijken zomaar redelijk. De badkamer wordt het ergste, een studentenbadkamer is nog netter. Schimmel, lekken, vuil en zeker geen plezier om in te douchen. 

Misschien een backpackbestemming maar geen voor een rondreis. We gaan hier dan ook niet blijven en gaan later actie ondernemen.

Hikkaduwa Citrus hotel

Zeer goed alternatief, 100 euro per nacht, zwembad, open restaurant, bar en verzorgde kamers, wel zeer vochtige kamer maar dit kan ook zijn door de nevel van de zee.

Avondeten in buffet en zeer verzorgd ontbijt. WiFi werkt zeer goed en ook aan het zwembad.


© Peter Vansteenkiste - Mia Willems 2014