2011 Zuid-oost Frankrijk

2011 Zuid Oost Frankrijk

News Headline: augue varius congue adpscing conicteur ullamco laboris consequa.

Dateline   \\ News Category


Duis egestas suspendisse penatibus pharetra libero faucibus vitae neque pharetra egestas libero duis neque faucibus vitae suspendisse penatibus vitae.

Dateline

Amet sed  elit magna.


Read more

Dateline

Amet sed  elit magna.


Read more

Dateline

Amet sed  elit magna.


Read more

Business News

Frankrijk Rondreis Zuid-oost Frankrijk.

Voor foto's klik op de vlag en kies dan Frankrijk 2011


Na het lang aftellen was het eindelijk zover. Vakantie!! De voorbereidingen hebben hopelijk nut. Een slaapplaats vinden was niet zo makkelijk als gehoopt. Na wat zoekwerk is alles oke. Zelfs een afmelding van een hotel is opgelost. Donderdag zijn we rond 11u vertrokken naar nancy, onze eerste slaapplaats. Via een nieuwjaarscadeau van Kris en Eric konden wij hier Heerlijk logeren met Bongo. Deze stad is echt de moeite, prachtige pleinen en parken. Leuke terrassen en winkels voor de vrouwen.


Vrijdag reden we dan verder naar de buurt van de Mont-Ventoux. 600 km franse autostrade vliegt zo voorbij. Cruisecontrol op 150 en rijden maar, wel een beetje opletten voor speedguns (3) en flitspalen. Wat bleek daar? Het was Sportadag en meer dan 1500 Belgen gingen zaterdag deze opfietsen. Gelukkig wisten wij dit reeds enkele dagen op voorhand en is ons programma aangepast. Vrijdag hebben wij met redelijk weer, slechts af en toe regen, de Ventoux opgereden en wij krijgen eerbied voor de fietsers. Boven 9graden en veel wind. De bergtop op zich is echt uniek. In de vroege avond in onze chambre d`hôtes aangekomen. In La roque-aric wonen 's winters maar 10 mensen en in de zomer 60.


 

 

 

Zaterdag stond een rondrit met dorpsbezoeken in de buurt van de Ventoux op het programma. Schilderachtige dorpjes zoals Beaumes de Venise met olijfoliemuseum en wandeling. Vaison la Romaine met de bekende brug. Spijtig genoeg zijn hier de hemelsluizen open gegaan en is van verdere stadsbezoeken niets meer in huis gekomen. Rondrijden in de gietende regen was het enige alternatief. Als tijdverdrijf de Ventoux langs Sault opgereden en onderweg nog een enkeling op de fiets tegengekomen. Naarmate we de top naderden werd het zicht nihil. De laatste 3 km was het zicht nul en toch reden er nog fietsers. Chapeau.


 

Doordat de regen met bakken uit de lucht bleef vallen hebben wij het programma maar gewijzigd. Vandaag dus naar de Camargue gereden. Onderweg zelfs nog stortbuien maar, ... Naarmate de zee dichter kwam werd het weer beter. We hebben in saintmariedelamer een hele leuke dag gehad. Zelfs een boottochtje door de camargue is gelukt. Op de terugweg waren er weer zeer lokale stortbuien . Autorijden was soms moeilijk. De tweede slaapplaats in Lioux is een heel andere streek. De verwachtingen mbt het weer zou beter moeten worden. Dus morgen de streek van Roussillon verkennen.


Streek luberon Hoogtepunt vandaag. Waren zeker De okergroeven van Roussillon

Naar moustier Okergroeven van rustrel Kruisweg naar de kerk van


Verdon

Vandaag stond een rondrit rond een van de mooiste streken van frankrijk op het programma. De Verdon. Wat moet je hier nog meer over vertellen. Een kleine 'grand canyon' naar dan veel mooier. Op het hoogste of diepste punt is het bijna 700m kaarsrecht naar beneden. Af en toe zie je zelfs het azuurblauwe meer, foto's zeggen meer dan woorden. Op het einde nog eens een felle regenbui maar dit geeft mooie contrasten met de zon op de achtergrond. Na de rondrit nog een bezoekje gebracht, te voet, aan moustiers saint marie. Het dorp van de faience. Leuke stad en 's avonds nog een leuk restaurant aangedaan.

Naar alpen Vandaag stond de rit in het teken van 'les routes des grandes Alpes' Col d'allos (supersmal) Werken met alpenisten Col des Vars (eten) Col d'izoard Col de Lautaret (wegenwerken) Col du Galibier (mist)